Uncategorized

Tahukah yang Perunding Hartanah Berdaftar adalah individu profesional dalam urusan membantu pemilik rumah jual hartanah ?

Adakala seringkali terfikir nak jual rumah tapi tidak tahu bagaimana caranya, kalau dah tahu pun tapi takde masa nak lakukan atau takut nak berurusan dengan broker yang mungkin menipu mereka. . Tapi tahukah yang Perunding Hartanah Berdaftar adalah individu profesional dalam urusan membantu pemilik rumah jual hartanah ? . Di sini saya kongsikan proses penjualan hartanah,banyak pihak yang terlibat...

PERKARA YANG WAJIB READY SEBAGAI PERUNDING HARTANAH

Ni antara benda-benda asas bagi saya yang WAJIB Perunding Hartanah kena ada iaitu : Kenderaan sendiri.Sudah tentu sama sekali samada kereta atau motor. Bagi yang tiada inisiatif yang boleh anda lakukan ialah menaiki GRAB. Kita akan banyak ke lokasi rumah untuk viewing dan inspection termasuk site visit untuk New Development. Banner rumah untuk dijual.Banner rumah untuk dijual. Banner rumah...

BERAPA CEPAT PROSES PINDAH MILIK HARTANAH ?

Untuk proses jual beli rumah. Jenis geran akan menentukan proses dan jangka masa pindah milik. Jadi Perunding Hartanah Berdaftar kena fahamkan sebaiknya apabila menerangkan kepada pemilik rumah dimana mereka nak tahu bila dapat duit daripada pembeli dan pembeli pula dah tentu nak tau bila mereka boleh pindah ke rumah yang mereka beli tu. Jadi di sini saya akan terangkan bagaimana proses dan berapa...

faraid

FARAID (BACK TO BASIC) BAHAGIAN ISTERI

  FARAID (BACK TO BASIC) BAHAGIAN ISTERI . Seseorang yg kematian suami, bahagian faraidnya adalah bergantung sama ada si suami itu ada anak ataupun tidak. Jika SUAMI TIADA ANAK... . ➡️ Hak isteri ialah 1/4 @ 25%. ➡️ Baki 3/4 @ 75% adalah utk waris² lain sebelah suami (ibu, bapa, saudara kandung). . Jika SUAMI ADA ANAK... . ➡️ Hak isteri ialah 1/8 @...

HARTA SEPENCARIAN

DEKLARASI HARTA SEPENCARIAN ADALAH HAK ANDA BERDUA!!!

Khas pasangan SUAMI ISTERI... . DEKLARASI HARTA SEPENCARIAN ADALAH HAK ANDA BERDUA!!! . Kelebihan Dokumen Harta Sepencarian: . ✔Memberi lebih kepada pasangan untuk menjamin kehidupannya selepas ketiadaan pasangan ✔Harta tidak menjadi pusaka dan tidak tertakluk kpd faraid ✔Pemberian yang tidak boleh dipersoalkan oleh waris lain Abang2 Kakak2...tunggu apa lagi... . Deklarasi...

𝗙𝗔𝗥𝗔𝗜𝗗 𝗧𝗘𝗟𝗔𝗛 𝗔𝗗𝗔, 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗣𝗘𝗥𝗟𝗨 𝗠𝗘𝗠𝗕𝗨𝗔𝗧 𝗪𝗔𝗦𝗜𝗔𝗧?

𝗙𝗔𝗥𝗔𝗜𝗗 𝗧𝗘𝗟𝗔𝗛 𝗔𝗗𝗔, 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗣𝗘𝗥𝗟𝗨 𝗠𝗘𝗠𝗕𝗨𝗔𝗧 𝗪𝗔𝗦𝗜𝗔𝗧? . Anda mungkin ada persoalan ini, dan as-Salihin Trustee Berhad ada penjelasannya. . Ramai di kalangan rakyat Malaysia tahu Wasiat adalah satu pesanan bagi seseorang untuk mengagihkan harta mereka kepada waris mereka selepas mereka...

Compare listings

Compare
Open chat