PERHATIAN !

Adakah anda sedang mencari ejen hartanah untuk menguruskan jual beli hartanah di sekitar KUALA LUMPUR ?

jika YA, teruskan membaca

Biar Saya bantu anda untuk jualkan hartanah anda segera berbekalkan pengalaman yang saya ada menggunakan skill yang berkesan

Saya Sharil Routh dan Saya adalah perunding hartanah berdaftar (REN 19425) yang berdaftar di bawah agensi IQI REALTY SDN BHD

Adakah diantara anda juga mempunyai masalah seperti dibawah ini ?

tidak tahu nilai pasaran terkini

Pening dengan pembeli yang bermasalah

nak beli rumah takut ditipu

takut deposit hangus bila pinjaman gagal

tidak tahu mana nak iklankan rumah anda

buang masa dengan kerenah pembeli tak serius

tak tau kelayakan pinjaman

Jika anda ada masalah seperti di atas

BAGI SAYA BANTU ANDA

FAHAM SANGAT APA YANG ANDA MUNGKIN JUGA HADAPI SITUASI MACAM NI ....

Dalam keadaan Covid19 melanda sekarang ni, banyak yang terkesan terutama bagi mereka masih berhutang untuk membayar pinjaman rumah lebih-lebih lagi yang beli untuk pelaburan.

 

Ditambah ada yang dibuang kerja, bisnes tak berjalan lancar, hutang makin bertambah. 

 

Bila semua tu berlaku bagaimana nak bayar hutang rumah..

 

Mungkin pada awal, anda beli hartanah samada rumah landed, apartment, tanah dan lain-lain sebagai “pelaburan” yang dijangka bakal bawa keuntungan akan datang.

 

Tapi sekarang, nak tak nak terpaksa menerima kenyataan di musim wabak covid 19 ni untuk menanggung hutang kerana pelaburan hartanah yang telah dibuat, ansuran bulanan pinjaman dengan bank nak kena bayar, dengan maintenance bulanan perlu bayar lagi.

 

Bagi mereka yang melabur dengan beli banyak hartanah lebih pening kepala, di kala musim covid 19 ni bertukar menjadi beban yang kena tanggung.

 

Nak batalkan pinjaman bank memang tak dapat la sbb dah berjalan pembayaran bulanan dan nak cancel lagi sbb dah sign snp.

 

Makanya bila difikirkan , apa pilihan yang anda ada sekarang ni ?

 

Anda nak terus simpan ke hartanah tu ?

 

Dalam masa anda nak menyimpan, fikiran terngiang-ngiang dengan ada hutang yang kena dijelaskan dan ada yang tak dapat dijelaskan. Bank pula dok call dan kejar anda untuk selesaikan hutang-hutang tersebut.

 

Atau memang anda rancang nak sampai hartanah kena LELONG dan diisytihar MUFLIS?

 

Tak ke parah camtu ….

 

Jika anda tanya saya apa penyelesaiannya.

 

Adalah lebih baik jualkan hartanah yang asalnya utk pelaburan yang buat anda terbeban dijual kepada pembeli-pembeli yang berminat dan ready untuk beli.

 

InsyaAllah, dengan berbekalkan pengalaman saya dalam bidang hartanah, dengan senarai database pembeli yang tersedia ada, khidmat nasihat guaman, penilaian hartanah dan marketing skill yang saya ada, akan saya gunakan untuk dapatkan pembeli untuk hartanah anda.

 

InsyaAllah , saya yakin saya boleh bantu anda untuk selesaikan masalah ini.

Kenapa Perlu Melantik Ejen Untuk Jual Beli Rumah?

Proses jual rumah atau beli rumah adalah proses yang penting yang perlu difahami oleh pemilik rumah dan juga pembeli. Sekiranya tersilap atau cuai, ianya akan memberi kesan yang sangat besar kepada pemilik mahupun pembeli.

Jika anda ingin menjual rumah atau membeli tanpa guna ejen, anda perlulah tahu bagaimana prosedur jual beli berlaku.

Tapi, jika anda tidak tahu, atau ingin jimatkan masa. Lantiklah ejen untuk membantu kerana ia kan menjimatkan masa anda serta memudahkan untuk anda nanti dalam segala urusan jual beli yang akan berlaku nanti.

Peranan Ejen Hartanah

Proses jual rumah atau beli rumah adalah proses yang penting yang perlu difahami oleh pemilik rumah dan juga pembeli. Sekiranya tersilap atau cuai, ianya akan memberi kesan yang sangat besar kepada pemilik mahupun pembeli.

Jika anda ingin menjual rumah atau membeli tanpa guna ejen, anda perlulah tahu bagaimana prosedur jual beli berlaku.

Tapi, jika anda tidak tahu, atau ingin jimatkan masa. Lantiklah ejen untuk membantu kerana ia kan menjimatkan masa anda serta memudahkan untuk anda nanti dalam segala urusan jual beli yang akan berlaku nanti.

BAGAIMANA NAK PASTIKAN SAYA NI PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR DENGAN LPPEH ATAU TIDAK ?

1. NO REN

Periksa samada Perunding Hartanah tersebut ada NO REN atau tidak dimana berdaftar dengan LPPEH

REN 19425

2. EJEN BERDAFTAR DENGAN LPPEH

Periksa NO REN Perunding Hartanah tersebut di link di bawah samada berdaftar atas nama dia atau tidak daftar langsung.

3. Dapatkan Bisnes KAd

Jika tidak muncul di dalam sistem LPPEH, minta bisnes kad untuk pastikan Perunding Hartanah tersebut berdaftar dengan Agensi Hartanah Berdaftar

4. AGENSI BERDAFTAR DENGAN LPPEH

Pastikan Agensi Hartanah berdaftar dengan LPPEH

KLIK LINK LPPEH DI BAWAH

BERHATI-HATI BILA ANDA BERURUSAN DENGAN BROKER HARAM ATAU EJEN TIDAK BERDAFTAR... JUGA PASTIKAN SETIAP URUSAN ADA HITAM PUTIH DAN OFFICIAL

Kelebihan Ejen Hartanah Berdaftar

Ejen Hartanah Berdaftar

Ejen Hartanah berdaftar dipantau oleh Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Semua konsultasi ejen hartanah perlu mengikut standard yang telah ditentukan oleh LPPEH

Berpengalaman

Saya mempunyai pengalaman luas dalam menguruskan penjualan hartanah malahan mempunyai pengalaman sendiri dalam memiliki beberapa hartanah secara undercons, subsales mahupun lelong. InsyaAllah, atas pengalaman ini akan saya bantu anda menjual hartanah dengan lebih cepat dengan harga yang berpatutan

Rangkaian Network

Network yang baik dengan penilai, peguam hartanah, dan pegawai bank merupakan aset berharga khidmat saya. Ini membantu melicinkan urusan pemohonan pembiayaan, urusan jual beli dan sebagainya

Profesional

Ejen hartanah perlu profesional dalam melindungi kepentingan klien. Adalah menjadi tanggungjawab saya memastikan objektif anda bagi menjual atau menyewa rumah tercapai sebaiknya.

Iklan Bersepadu

Saya mempunyai pelbagai Premium platform iklan seperti Iproperty, Propertyguru, Mudah, Facebook Ads, Google Ads dan sebagainya bagi mencapai potensi ‘Target Prospect’ untuk membeli hartanah anda

Kerja Berpasukan

Saya mempunyai pasukan yang terbaik yang terdiri daripada ramai Top Ejen Hartanah. Ini akan memastikan segala tugas yang diamanahkan dapat dilaksanakan dengan lebih cemerlang

Alhamdulillah dengan izin Allah s.w.t saya dapat membantu ramai penjual dan pembeli dalam urusan proses jual beli hartanah

….dan banyak lagi yang telah saya bantu. Jika anda runsing dan tak tau cmna nak jual hartanah anda seperti rumah, apartment, tanah, bangunan, kedai dan lain-lain boleh klik butang di bawah utk whatsapp saya atau boleh juga hubungi saya 

APA TUGAS & TANGGUNGJAWAB SAYA ?

Mengurus

Menguruskan Jual / Beli / Sewa hartanah anda

Pinjaman

Menguruskan proses pinjaman hartanah anda

Kelayakan

Menyediakan senarai hartanah yang bersesuaian dengan citarasa, keperluan dan kelayakan anda

Rundingan

Menyediakan khidmat rundingan untuk pelaburan hartanah anda

Jual Segera

Memliki rangkaian yang besar bagi memastikan hartanah anda terjual dengan segera

Semakan

Membuat semakan awal kepada bakal pembeli hartanah anda

Nilai Pasaran

Membantu mendapatkan anggaran Nilai pasaran (Market Value) hartanah anda

Khidmat Guaman

Membantu menyediakan khidmat guaman dalam prses penyediaan perjanjian jual beli (S&P) dan pindah nama

SEBAHAGIAN AKTIVITI DAN RUTIN SAYA SEBAGAI EJEN HARTANAH BERDAFTAR

APA KATA KLIEN SAYA ?

Ejen ni saya recommend dan trust Selama berurusan dengan ejen ni dia sentiasa respon dan mudahkan urusan tanah yang saya beli
Dato Zainal Shukri
Dato Zainal Shukri
2021-05-19
They are also extremely professional and responsive
MUHAMMAD HAZWAN BIN HAMZAH / ENG
MUHAMMAD HAZWAN BIN HAMZAH / ENG
2021-04-29
Sangat saya recommend. Yang mana nak jual rumah atau nak beli rumah, tanah semua pasal property. Call la ejen , saya boleh katakan trusted agent.
Mohd Hamdan
Mohd Hamdan
2021-03-05
cepat betol response bila tanya soalan pasal rumah yang nak jual . very recommended
Nurul Iman Sadiq
Nurul Iman Sadiq
2021-01-25
He is professional and always give the best service. Very responsive and will advise the best strategy to sell or rent the house. Thanks
Muhammad Azizirrahim Mohd Yusoff
Muhammad Azizirrahim Mohd Yusoff
2020-11-27

Nak Saya Bantu Anda?

Mungkin anda tidak tahu atau tiada masa untuk menguruskan jual beli rumah. Sebab itulah saya sedia membantu anda.

Jika Nak Saya Bantu Anda, Klik Sahaja Dibawah Ini Untuk Whatsapp Saya

BAGAIMANA HENDAK HUBUNGI SAYA ?

Hubungi

+6012 384 3603

Facebook

sharil routh

Open chat
Ada problem nak jual rumah ke ? Boleh saya bantu ?