Rancang Harta Pusaka

Peneraju Syarikat Perancangan Harta Pusaka Islam di Malaysia

Rancang Hibah & Wasiat Anda Dengan Syarikat Amanah Berwibawa

Lindungi kepentingan keluarga anda menerusi pelan khas mengikut keperluan anda.

Mengenai Kami

Assalamualaikum W.B.T.

Nama saya Mohd Sharil . Saya adalah Islamic Estate Planner (IEP) atau Perancang Harta Pusaka Islam yang bertauliah yang berdaftar dibawah As Salihin Trustee Berhad. Saya juga mempunyai pengalaman luas dalam bidang perancangan harta pusaka bagi orang Islam.

Anda tidak perlu membuang masa mencari atau pergi ke mana-mana agensi atau agen lain kerana saya di sini sedia membantu anda. Segala proses dan penyerahan dokumen akan dibantu sepenuhnya oleh saya dari mula hingga akhir!

Semua informasi dan promosi terbaru dari as- Salihin Trustee Berhad juga akan dikemaskini di sini untuk kemudahan anda. Tidak kira siapa anda, saya bersedia membantu kerana dengan perancangan harta pusaka yang komprehensif dapat menjaga kebajikan keluarga setelah ketiadaan anda kelak.

Berurusanlah dengan penuh yakin dan selamat! Saya sedia membantu memelihara, melindungi dan mengagih harta anda demi kepentingan keluarga anda menerusi pelan khusus yang ditawarkan mengikut keperluan anda. Perancangan harta pusaka bukan hanya mengenai pengagihan aset selepas kematian, tetapi ia adalah untuk meninggalkan orang-orang yang tersayang dalam keadaan baik dan selesa.

Kini, semua orang boleh memiliki dokumen dan pelan khusus yang ditawarkan secara dalam talian. Sila hubungi saya segera untuk dapatkan khidmat nasihat dan pertanyaan berkaitan harta pusaka seperti penulisan wasiat, deklarasi hibah, Pri-Warisan dan Pri-TI (Amanah Takaful/Insurans). Elakkan risiko dalam merancang Harta Pusaka anda, Kenapa anda berharta tapi waris harus derita!

As-Salihin Trustee Berhad adalah merupakan sebuah syarikat amanah yang dibentuk di bawah Akta Syarikat 2016 dan didaftarkan di bawah Akta Syarikat Amanah 1949. Kami adalah sebuah syarikat yang kekal kewujudannya dan akan memastikan proses pentadbiran harta pusaka akan dijalankan sepenuhnya sehingga pengagihan akhir dilaksanakan.

Ditubuhkan untuk memenuhi keperluan umat Islam bagi memelihara, melindungi dan mengagih harta berdasarkan prinsip Syariah dan Undang-undang. Diterajui oleh Lembaga Pengarah dan Lembaga Penasihat Syariah yang berpengalaman dan pakar dalam bidang undang-undang sivil, Syariah dan kewangan.

Visi dan Misi kami adalah menjadi peneraju syarikat Perancang Harta Pusaka Islam di Malaysia dan menjadi Syarikat Perancangan Harta Pusaka Islam yang efisien. Kami telah membina IEP Portal dan sistem atas talian untuk membantu Perancang Harta Pusaka Islam (IEP) menguruskan perniagaan mereka dengan efisien.

Penulisan wasiat seharusnya perlu dilakukan mulai dari sekarang dan semasa anda masih sihat. Jangan mengambil sikap tunggu dan lihat atau bertanggu.

Kami berdedikasi menyediakan perkhidmatan pengurusan harta pusaka berlandaskan Syariah kepada umat Islam.

Perkhidmatan Yang Kami Tawarkan

PENULISAN WASIAT

PRI-WARISAN

PELANTIKAN WASI

PRI-NIAGA

AMANAH

PRI-EMAS

WAKAF

PRI-HIBAH

PRI-TI (AMANAH TAKAFUL/ INSURANS)

PERJANJIAN ASET PEROLEHAN BERSAMA (DEKLARASI HARTA SEPENCARIAN)

PENTADBIRAN HARTA PUSAKA TANPA WASIAT

Ketahui Bagaimana Anda Dapat Menjaga Kebajikan Keluarga Setelah Ketiadaan Anda.

Harta pusaka perlu diuruskan mengikut peruntukan Undang-undang Sivil dan Syariah. Tahukah anda bahawa :

Apabila anda meninggal dunia, harta pusaka akan terbeku

Proses untuk mencairkan, mentadbir serta mengagihkan harta pusaka akan mengambil masa yang lama.

Harta pusaka akan diagihkan mengikut undang-undang Syariah.

Menangguhkan pentadbiran pusaka akan menyebabkan nilai bahagian penerima akan berkurangan.


As-Salihin Merupakan Pilihan Yang Tepat Untuk Merancang Harta Pusaka Anda.

Kami berdedikasi menyediakan perkhidmatan pengurusan harta pusaka berlandaskan Syariah kepada umat Islam.

Kami adalah sebuah syarikat yang kekal kewujudannya dan akan memastikan proses pentadbiran harta pusaka akan dijalankan sepenuhnya sehingga pengagihan akhir dilaksanakan.

 

Sebuah syarikat amanah yang ditubuhkan untuk memenuhi keperluan umat Islam bagi memelihara, melindungi, dan mengagih harta berdasarkan prinsip Syariah dan undang-undang. Diterajui oleh Lembaga Pengarah dan Lembaga Penasihat Syariah yang berpengalaman dan pakar dalam bidang undang-undang sivil, Syariah dan kewangan.

 

Merupakan sebuah syarikat amanah yang dikawal selia dan terikat di bawah undang-undang dan mempunyai sistem pengurusan yang sistematik bagi memastikan pentadbiran harta pusaka dapat dilaksanakan dengan cepat, lancar dan amanah.

Mengapa biarkan orang lain membuat keputusan untuk mengagihkan aset anda selepas pemergian anda?

Anda berhak menentukan siapa yang akan mentadbir harta pusaka anda dan bagaimana harta pusaka anda ingin diagihkan selepas pemergian anda.

Testimoni

Apa Kata Pelanggan Kami

Dato Zainal ShukriDato Zainal Shukri
02:58 19 May 21
This agent I recommend and trustDuring dealing with this agent, he always responded and facilitated the land that I bought
They are also extremely professional and responsive
Mohd HamdanMohd Hamdan
12:04 05 Mar 21
I highly recommend.Which want to sell a house or want to buy a house, land is all about property.Call it an agent, I can say trusted agent.
Nurul Iman SadiqNurul Iman Sadiq
08:03 25 Jan 21
quick betol response when asked questions about the house you want to sell. very recommended
He is professional and always give the best service.Very responsive and will advise the best strategy to sell or rent the house.Thanks
js_loader

HUBUNGI KAMI

Get In Touch

Jika anda ada sebarang pertanyaan, bolehlah menghubungi kami.

+60123843603

sharil.properties@gmail.com

Compare listings

Compare