MASIH TIADA RUMAH ?

ADAKAH ANDA PERTAMA KALI BELI RUMAH ?

INI LA PELUANG ANDA!

Ramai tanya

“Tuan, saya tak pernah beli rumah. Boleh bantu saya ?

SUsah beli rumah

"Agak pelik kenapa ada yang boleh beli banyak rumah macam beli kuih walhal gaji sama sahaja?"

Sumber terbaik untuk pembeli rumah pertama di Malaysia.

Tahniah atas keputusan anda untuk membeli hartanah pertama. Ia merupakan permulaan komitmen yang baru ke arah pemilikan aset.

Adanya anda di page ini bermakna anda serius untuk membeli hartanah pertama anda. Penting bagi kami untuk merancang dengan sebaiknya bagi melancarkan proses pembelian hartanah anda.

Hartanah adalah terlindung terhadap inflasi kerana kajian telah menunjukkan bahawa harga hartanah semakin naik dari masa ke masa dan waktu terbaik untuk anda mulakan pemilikan hartanah adalah secepat yang mungkin.

Hartanah yang anda beli dengan harga RM320,000 pada tahun 2008 berkemungkinan besar bernilai sekali ganda pada tahun ini. Walaubagaimanapun, penting untuk memastikan yang anda bersedia untuk mengambil komitmen terbaru ini dan kami berharap anda boleh hubungi kami untuk memahami lebih lanjut tentang bagaimana untuk membeli hartanah pertama anda.

Senarai Semak Pembeli Rumah Pertama

1. Bersikap positif

Pembelian rumah pertama boleh menjadi proses yang merisaukan bagi sesetengah dan mungkin kebanyakkan orang, kerana ini adalah kali pertama anda membuat pembelian komitmen jangka panjang. Oleh itu, sangat penting untuk ada corak pemikiran yang betul sebelum masuk ke pasaran hartanah. Ramai orang terlepas peluang untuk mendapatkan hartanah kerana sentiasa menunggu saat 'hartanah yang tepat' atau 'waktu yang tepat'.

2. Buat kajian

Pelbagai sumber yang anda boleh dapati secara online pada zaman internet ini untuk anda mengumpul sebanyak mungkin maklumat yang boleh bagi anda membuat keputusan yang tepat. Semak dan buat kiraan jika anda layak untuk mendapatkan mana-mana pinjaman sebagai pembeli rumah pertama. Ada beberapa projek yang membolehkan anda mendapat pembiayaan sehingga 100%, booking yang rendah atau tiada wang pendahuluan diperlukan.

3. Tahu bajet anda

Sangat penting untuk mengetepikan kos yang terlibat dalam pembelian hartanah seperti duti setem, yuran guaman, yuran bank dan lain-lain di samping bayaran pendahuluan. Berita baiknya ialah terdapat banyak pemaju dan pakej di luar sana yang menawarkan insentif yang besar untuk membantu anda membayar kos-kos tersebut. Selain itu anda mungkin juga ingin kami kirakan Debt Service Ratio (DSR) untuk mengetahui anggaran kemampuan pinjaman anda untuk menentukan harga maksimum rumah yang anda mampu dan komitmen pembayaran balik bulanan anda. Dan ingatlah juga untuk mengetepikan anggaran untuk pemindahan seperti kos perabot dan kelengkapan rumah dan mempertimbangkan kos perbelanjaan sara hidup bulanan anda.

4. Mulakan perjalanan mencari hartanah anda

Sekarang anda boleh melangkah ke pasaran hartanah dan mencari hartanah yang betul dengan yakin. Anda mungkin ingin mencari hartanah dalam senarai hartanah kami. Sekiranya anda memerlukan pertolongan dalam perkara di atas, kami bersedia membantu untuk memberi panduan mengenai pilihan pembiayaan hartanah. Perlukan bantuan? Kirimkan mesej kepada kami dan kami berbesar hati untuk membantu.

Mengenai Super Hartanah

Disini kami akan bantu mendapatkan hartanah pertama anda dan sesuai kepada pembeli rumah pertama di Malaysia

Pada masa yang sama, kiraan kelayakan dan juga Debt Service Ratio (DSR)  juga akan kami lakukan untuk menentukan kesediaan pembeli untuk membeli hartanah pertama.

Kami menyasarkan untuk membantu dan memberikan maklumat yang membabitkan pembeli rumah pertama. Rundingan adalah percuma.

Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email kami di [email protected]

JANGAN LENGAHKAN UNTUK BELI HARTANAH PERTAMA ANDA!

ADA BERATUS-RATUS PROJEK BARU BAKAL MENJADI RUMAH PERTAMA ANDA. NI SEBAHAGIAN PROJEK-PROJEK BARU YANG KAMI ADA.

Play Video

JANGAN TUNGGU LAGI!

5/5

“Antara misi kami adalah untuk menyenaraikan hartanah menarik untuk anda dan juga memberikan nasihat tentang pembelian rumah pertama. 

Sharil Routh 

Perunding Hartanah Berdaftar

(REN 19425)

IQI REALTY SDN BHD

INGIN DAPATKAN RUMAH PERTAMA ANDA ?

HUBUNGI KAMI untuk dapatkan RUMAH PERTAMA ANDA!

Dari semasa ke semasa kami akan kongsikan senarai hartanah terkini yang menarik dan unik kepada PEMBELI YANG MENCARI HARTANAH PERTAMA